Tuesday, September 3, 2013

Υψηλά μαθήματα ιστορίας, από τους φασίστες του ''Ελεύθερου Κόσμου''

Σε προλογισμό στο site τους, βιβλίου ιστορίας, οι φασίστες του ελεύθερου κόσμου, γράφουν:

''Άλλωστε όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας «χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις το φιλάς». Με απλά λόγια όταν δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να επιβληθείς στο πεδίο της μάχης τότε χρησιμοποιείς την διπλωματική οδό. Στην λογική αυτή συστάθηκαν τα «Ευζωνικά Τάγματα», που ήσαν μονάδες πιστές στην κυβέρνηση της χώρα με αποστολή την αντιμετώπιση της επικείμενη αναρχίας από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ.Σημειώνεται ότι οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής δεν θεωρούσαν σοβαρή απειλή τους αντάρτες του ΕΛΑΣ και για το λόγο αυτό δεν επεδίωκαν τη δημιουργία των συγκεκριμένων σχηματισμών. Τουναντίον. Σε πολλές περιπτώσεις αντιμετώπιζαν τα «Τάγματα Ευζώνων» και τα «Εθελοντικά Τάγματα Ασφαλείας» με δυσπιστία.Η δημιουργία τους όμως ήταν αποκλειστικά μεθόδευση της τότε ελληνικής κυβέρνησης των Αθηνών, η οποία κατάφερε με έξυπνο τρόπο να πλασάρει την δημιουργία τους στις δυνάμεις κατοχής ως συμφέρουσα και για τη δική τους πλευρά, κάτι που ως ένα σημείο ήταν αληθές αλλά επί της ουσίας πλέον μέρος της εξουσίας επιβολής της τάξεως περνούσε σε ελληνικά χέρια, το οποίο σημαίνει ισχυροποίηση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία γνώριζε ότι αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής, που το 1943 ήταν πλέον ορατή, θα δημιουργούσε φαινόμενα αναρχίας διότι έως ότου επιστρέψουν οι στρατιωτικές δυνάμεις από την Μ. Ανατολή -θα απαιτούνταν ένα εύλογο χρονικό διάστημα - ο ΕΛΑΣ θα λυμαινόταν τόσο την ύπαιθρο όσο και τα αστικά κέντρα.Για το λόγο αυτό χρειαζόταν κάποιου είδους συγκροτημένο σώμα ασφαλείας που θα αναχαίτιζε την παντοδυναμία των ομάδων κρούσης τους ΕΛΑΣ. Στην λογική αυτή δημιουργήθηκαν τα «Τάγματα Ευζώνων» και τα Εθελοντικά Τάγματα Ασφαλείας», που στην καθομιλουμένη έχουν μείνει γνωστά ως «Τάγματα Ασφαλείας».''



Οι ελληνόψυχοι έχουν βέβαια μεγάλο ταλέντο στο να φιλάνε τα χέρια των αφεντικών τους και να γλύφουν τις μπότες όσων τους τσαλαπατάνε.Εδώ όμως μας δείχνουν και το υπέρτατο ταλέντο της απόλυτης διαστροφής της πραγματικότητας.Γράφουν λοιπόν:

''Σημειώνεται ότι οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής δεν θεωρούσαν σοβαρή απειλή τους αντάρτες του ΕΛΑΣ και για το λόγο αυτό δεν επεδίωκαν τη δημιουργία των συγκεκριμένων σχηματισμών. Τουναντίον. Σε πολλές περιπτώσεις αντιμετώπιζαν τα «Τάγματα Ευζώνων» και τα «Εθελοντικά Τάγματα Ασφαλείας» με δυσπιστία.''

Αυτοί στο τέλος θα μας πουνε, ότι οι αντάρτες δεν ήταν σοβαρή απειλή.'Τουναντίον'.Τα τάγματα ασφαλείας ήτανε;;!!!


Αλλά ο αρθογράφος του εν λόγω ποηνήματος είπε να μην το πει αυτό ακόμα γιατί δεν έχει σβήσει και τελείως η μνήμη.Αυτά στα επόμενα χρόνια που έρχονται.Έτσι λίγο παρακάτω γράφει ότι 'ως ένα σημείο' τα τάγματα ασφαλείας συμφέρανε και τους ναζιστές.'Ως ένα σημείο' βέβαια.Μην τα παραλέμε κιόλας.

''Η δημιουργία τους όμως ήταν αποκλειστικά μεθόδευση της τότε ελληνικής κυβέρνησης των Αθηνών, η οποία κατάφερε με έξυπνο τρόπο να πλασάρει την δημιουργία τους στις δυνάμεις κατοχής ως συμφέρουσα και για τη δική τους πλευρά, κάτι που ως ένα σημείο ήταν αληθές αλλά επί της ουσίας πλέον μέρος της εξουσίας επιβολής της τάξεως περνούσε σε ελληνικά χέρια [...]''

Αλα για να μην το παρακάνει με τον λιβανισμό των ανταρτών που 'ως ένα σημείο' δημιουργούσαν πρόβλημα στις 'δυνάμεις κατοχής' και για να μην υπερβάλει στην μείωση της συνεισφοράς και των ικανοτήτων των ινδαλμάτων του, αναφέρεται στον 'έξυπνο τρόπο' με τον οποίο 'πλάσσαρε' η 'ελληνική κυβέρνηση' την δημιουργία των ταγμάτων ασφαλείας!!!

Αυτή ήταν η ελληνική κυβέρνηση τότε, αυτή είναι η ελληνική κυβέρνηση σήμερα.Αυτού του επιπέδου ήταν οι οπαδοί της τότε, αυτού και σήμερα.Οι ίδιοι που εκθειάζουν τα τάγματα ασφαλείας είναι αυτοί που μας καλούνε να κυνηγήσουμε μετανάστες, και φτωχούς ανθρώπους πιστοί στο μότο ότι 'χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις φίλα το'.Άρα αντί να πολεμήσουμε την φτώχεια ας ξυλοκοπήσουμε τους φτωχούς.Άρα αντί να κάνουμε κάτι ενάντια στην ναζιστική μηχανή θανάτου, ας πάρουμε τα όπλα να κυνηγάμε αντάρτες.

Αυτοί είναι οι πατριώτες.Οι θαυμαστές των ταγματασφαλιτών και των ρουφιάνων.Οι θαυμαστές της σβάστιγγας και της ελληνικής σημαίας.


No comments:

Post a Comment